Gunilla Axman

Jag heter Gunilla Axman, kommer ursprungligen från Göteborg. Livet har fört mig till Varberg där jag nu bor med utsikt över åkrar och ängar. Jag är certifierad krishanterare hos Crisos AB.

 

1998 förändrades mitt liv totalt. Min dotter Sofia kom inte hem efter festen på Backaplan. Hon var en av 63 ungdomar som omkom på discoteksbranden i Göteborg. Mitt sätt att hantera sorgen blev att med tre andra mammor och ungdomar arrangera en stor minnesfest för 900 personer i Angereds sporthall. Sedan blev det en del ridläger för överlevande, syskon och kompisar. Jag såg till att jag hade fullt upp. På så sätt slapp jag att känna efter hur jag mådde. Idag förstår jag att det var en flykt ifrån det som gjorde så ont.

 

Jag försökte hitta livet igen på något sätt. Men visste inte hur. Jag var ute mycket i skogen med Sofias hund Fila. Jag jobbade halvtid på daglig verksamhet för funktionshindrade. Därimellan låg jag under filten så ofta jag kunde. Stängde av livet som var så ohanterbart. Men det var inte bara sorgen och saknaden som var jobbig. Att sorg/kris påverkar kroppen fysisk, psykiskt och emotionellt blev skrämmande.  Jag kände inte igen mig själv!

 

Efter Sofias död har jag sett och förstått hur viktigt det är med kunskapen om krishantering.  Det är en livskunskap som riktar sig till alla människor.
Idag  jobbar jag med utbildningar, föreläsningar, handledning och samtal.

 

.

.